Ukara Ganep

Ukara ganep yaiku ukara kang saora-saorane duwe jejer lan wasesa.

Tuladha Ukara Ganep sing duwe Jejer lan wasesa:

  1. Purwati dolanan
  2. Safitri pasaran
  3. Wahyuningsih ndedonga

Pangracuting ukara ganep :

Purwati dolanan

J         W

Safitri    pasaran

J            W

Wahyuningsih ndedonga

J                    W

Tuladha Ukara Ganep sing duwe Jejer wasesa Lesan :

  1. Novi masak soto
  2. Mila nggoreng sega
  3. Rahmawati mangan sate

Pangracuting ukara ganep:

Novi masak soto

J      W       L

Mila  Nggoreng  sega

J          W          L

Rahmawati mangan sate

J            W      L

Tuladha Ukara Ganep sing duwe Jejer Wasesa Lesan Katrangan :

  1. Simbah maos koran ing pendhapa
  2. Pak Ustad maos Al Qur’an ing mushola
  3. Qori maca Al Qur’an ing mesjid

Pangracuting ukara ganep

Simbah maos koran ing pendhapa

J         W      L           K

Pak Ustad maos Al Qur’an ing mushola

J               W           L                K

Qori maca Al Qur’an ing mesjid

J         W          L                K

UKARA ORA GANEP ( ELIP )

Ukara ora ganep (Elip) yaiku ukara kang mung duwe jejer bae, mung duwe wasesa bae, mung duwe lesan bae, utawa ora duwe telu-telune.

Tuladha:

  1. Duwe jejer tanpa wasesa

Tuladha :

  • Wong sing rambute dawa iku
  • Wong sing awake lemu kuwi
  • Bocah lanang sing seneng bal-balan iku.
  • Bocah sing klambine abang
  1. Duwe wasesa tanpa jejer

Tuladha :

  • Nandur apa?
  • Sarapana saiki!
  • Mangkata saiki!
  • Ngombe apa?
  1. Duwe lesan tanpa jejer lan wasesa

Tuladha :

  • Layang ulem
  • Sega goreng
  • Koran
  • Klambi
  1. Ora duwe jejer,wasesa,lesan ( namung duwe katrangan )

Tuladha :

  • Ing pasar kunduran
  • Ing lapangan
  • Sepuluh
  • Kala dinten senin kliwon

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *