Assalamualaikum Wr.Wb

Selamat bertemu kembali  dengan saya di Blog Dwija Gumilar “Nguri-uri Basa Jawa”.

Anak-anakku,siswa-siswi dan para pecinta Bahasa Jawa, pada kesempatan kali ini kita akan bersama-sama membahas Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Saroja” .

TEMBUNG SAROJA

 Tembung saroja iku tembung loro kang meh padha tegese dienggo bareng 

Tuladha :

  • Colong jupuk : tembung colong tegese meh padha karo njupuk.
  • Was-sumelang : tembung was utawa was-was tegese meh padha karo sumelang.
  • Ayem tentrem : tembung ayem tegese meh padha karo tenterem.

Gladhen

Tembung kang kacithak miring ing ukara  ngisor iki jangkepana supaya dadi tembung saroja !

  1. Budi nyuwun idi palilah marang simboke anggone arep nerusake sekolah SMP.
  2. Lomboke Pak Sena katon abang mbranang ngebaki pategalan mula wis wiwit diundhuhi.
  3. Amarga larane wis kasep lambene katon biru kecu
  4. Ketiga wis nengahi lumrahe banjur ngancik mangsa bediding. Yen ngancik mangsa bedhidhing yen bengi hawane adhem njekut
  5. Umume saiki kutha lan desa wis abyor amarga lampu listrik, nanging yen pinuju listrik mati banjur katon peteng ndhedhet
  6. Kabe yen arep dianakake ruwatan masal ing petilasane Mbah Jatikusuma lan Jatikuswara ing Desa Janjang wis sumebar sarana gethok tular
  7. Daksawang saka kadohan katon putih memplak  tibake kembang mlathi sing lagi padha mekar.
  8. Anggone nyambut gawe direwangi ketekuk kringkel  ewa semana isih kurang wae.
  9. Sardi tiba saka sepedha raine nganti babak belur/bundhas
  10. Para pejuang 45 wis tau ngrasakake lara lapa  jaman penjajahan.

Untuk download materi, klik gambar di bawah ini :

UNDUH DISINI [BUDIARIANTO.WEB.ID]
UNDUH DISINI [BUDIARIANTO.WEB.ID]

Demikian tadi sedikit pembahasan tentang Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Saroja”, semoga bermanfaat bagi kita semua dan semoga bahasa jawa tetap lestari sepanjang masa. aamiin….

Anda Juga Bisa Membaca Materi Lainya :

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Araning Panggonan Lan Anak Kewan”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Balada Kleting Kuning”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Basa Karma Alus”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Bocah Sukerta”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Cangkriman”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Dina Lan Pasaran”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Rangkep, Sasmitaning Tembang Macapat, Araning Papan Dll”

Materi Pelajaran Kelas VII Semester Gasal

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Mbenerake Panulisan Kang Luput”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Ratu Bel Geduel Beh”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Sasmita Tembang Macapat”

Soal Ulangan Harian Kelas 7

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Entar”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Rangkep”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Saroja”

Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Yogaswara”

12 thoughts on “Materi Daring Bahasa Jawa Kelas 7 “Tembung Saroja””

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Don`t copy text!